Obrim de dilluns a divendres 9:00 - 20:00
Truca’ns o escriu-nos al WhatsApp
Si ho prefereixes, escriu-nos un email

Optometria Comportamental a L’Hospitalet de Llobregat

Reserva la teva cita per telèfon

Truca’ns o escriu-nos al WhatsApp per a reservar la teva cita a L’HOsteo.

Vine a conèixer el nostre centre

Estem al centre de L’Hospitalet de Llobregat, ens trobaràs al C/ Provença, 55 (local cantoner).

Horari d’atenció als pacients

Obrim de dilluns a divendres, en horari de 9.00h a 20.00h. Només atenem amb cita prèvia.

A qui va dirigida?

Nens/as

Persones Adultes

Què podem tractar?

Visió borrosa o doble en llegir/escriure

Tancament o picada d'ullet d'ulls per a llegir o veure la televisió

Acostar-se massa en llegir/escriure

Desviament de l'ull i/o inclinació o moviment de cap en llegir

Fatiga visual

Llagrimeig, picor o coïssor d'ulls

Confusió entre dreta i esquerra

Salt de línies en llegir i/o necessitat de rellegir

Mal de cap al final del dia

Lectura molt lenta i sense recordar el que ha llegit

Inversió o omissió de lletres/números en llegir/escriure

Problemes de concentració o atenció

Dificultat per a atendre un temps en distància pròxima

Perdre's en copiar de la pissarra

Necessitat d'un temps elevat per a fer tasques

Adopció de postures inadequades

Necessitat de vocalitzar en llegir en veu baixa

Malaptesa psicomotriu

Som especialistes en Optometria Comportamental

La visió és un conjunt d’habilitats que permeten identificar, interpretar i entendre allò que veiem.

L’òrgan receptor de la visió és l’ull, per on entra la informació i és conduïda a diferents àrees del cervell on intervenen altres entrades sensorials, com són l’equilibri i el sistema vestibular.

La visió és la interrelació entre els ulls i el cervell i ens permet comprendre allò que veiem. La visió s’aprèn. Un sistema visual ha de tenir diferents habilitats desenvolupades per a ser eficaç. Aquestes habilitats es van desenvolupant des del naixement.

L’Optometria Comportamental avalua les habilitats visuals necessàries perquè el nostre sistema visual funcioni de manera correcta i eficaç. Aquestes habilitats són:

  • Agudesa visual (AV): és la capacitat de discriminar detalls. Valora la quantitat de vista que tenim amb ulleres, amb lents de contacte o sense elles. Quan l’agudesa visual no arriba al 100% pot ser a causa de patologies oculars o de defectes refractius com la miopia, la hipermetropia, l’astigmatisme o la presbícia.
  • Acomodació: són els canvis d’enfocament ràpids i precisos que realitza el sistema visual per a veure nítidament a diferents distàncies. Un exemple el tenim quan els nens copien de la pissarra a la llibreta o quan a l’hora de conduir podem veure clar tant els comandaments del cotxe com la carretera. Està directament relacionada amb la capacitat de manteniment de l’atenció visual.
  • Visió binocular: Capacitat del sistema visual perquè els ulls treballin conjuntament i, per tant, les imatges percebudes per cada ull puguin ser unificades al cervell. Ens proporciona la visió en tres dimensions. Es denominen alteracions de la binocularitat problemes com l’estrabisme, fòries elevades i l’ambliopia (ull gandul).
  • Motilitat ocular: Es valora l’habilitat dels ulls per a moure’s de manera coordinada, suau i precisa en les diferents activitats quotidianes. Es poden classificar en tres tipus:
    • Moviments de seguiment: Són els que ens permeten seguir amb eficàcia un objecte en moviment, com per exemple els jocs de pilota.
    • Moviments sacàdics: Serveixen per a fixar la mirada d’un punt a un altre amb eficàcia. En funció de la distància entre els punts fixats, poden ser de gran amplitud (com per exemple copiar de la pissarra) o de petita amplitud (com els que fan possible una lectura ràpida i eficaç).
    • Moviments de fixació: Són els que permeten mantenir amb precisió l’estabilitat de la fixació. L’atenció visual es pot veure alterada si la fixació és molt inestable.
  • Habilitat visuoespacial: Es relaciona amb la localització visual dels objectes en l’espai. Les dificultats en la lateralitat i en la direccionalitat poden donar lloc a confusió entre conceptes com  dreta – esquerra, a dalt – a baix, q–p,b–d,inversió de lletres, etc.
  • Habilitats d’anàlisi visual: correspon a la capacitat d’analitzar i discriminar la informació visual.

L’optometria comportamental és una branca de l’optometria que valora la visió de forma integrada amb la resta dels sentits. Per tant, qualsevol alteració en un d’ells pot afectar el sistema visual. És important que estiguin interrelacionats i equilibrats entre si.

Un optometrista comportamental avalua i tracta un problema de visió relacionant-lo amb la resta dels sentits. No sols és important que els ulls i les vies visuals estiguin sanes per a rebre la informació, sinó que aquesta informació ha de ser processada de manera correcta al cervell, perquè aquest respongui també d’una manera adequada.

La visió és un procés que s’aprèn, per tant, pot ser entrenada.

Diplomada en Òptica i Optometria Comportamental, Especialitzada en Optometria Pediàtrica

Percebre el món no és un procés passiu, sinó que requereix una predisposició activa per a explorar.