Obrim de dilluns a divendres 9:00 - 20:00
Truca’ns o escriu-nos al WhatsApp
Si ho prefereixes, escriu-nos un email

Posturología en L’Hospitalet de Llobregat

Reserva la teva cita per telèfon

Truca’ns o escriu-nos al WhatsApp per a reservar la teva cita a L’HOsteo.

Vine a conèixer el nostre centre

Estem al centre de L’Hospitalet de Llobregat, ens trobaràs al C/ Provença, 55 (local cantoner).

Horari d’atenció als pacients

Obrim de dilluns a divendres, en horari de 9.00h a 20.00h. Només atenem amb cita prèvia.

¿A quién va dirigida?

Niños/as (+3 años)

Adolescentes

Adultos

¿Qué podemos tratar?

Inestabilidad, pérdida del equilibrio

Cansancio generalizado al andar

Sobrecarga lumbares/dorsales/cervicales

Ansiedad

Contracturas repetidas

Dolores de cabeza o migrañas

Dolores crónicos

Dolor de pies

Insomnio

Dificultad en la lectura

Falta de concentración

Som especialistes en posturologia

Símptomes com la inestabilitat, la pèrdua d’equilibri, el cansament generalitzat al caminar, la sobrecàrrega de dorsals, lumbars o cervicals, l’ansietat, les repetides contractures, els maldecaps o migranyes, el dolor de peus o dolors crònics, l’ insomni, la falta de concentració o la dificultat de lectura podrien estar relacionats amb la Síndrome de Deficiència Postural.

La posturologia és una disciplina de l’àrea de la Salut que estudia el cos humà i les seves adaptacions a través del Sistema Tònic Postural (STP), el qual ens permet recuperar l’equilibri natural del cos i ens ajuda a mantenir una bona relació amb l’entorn.

Quan existeix una alteració en qualsevol dels captors de la informació del STP (peu, ull, oïda, boca o pell) el cos genera una sèrie d’adaptacions per  mantenir la visió en el pla horitzontal i economitzar al màxim la nostra despesa energètica.

Aquestes adaptacions succeeixen en cadena, alterant els segments corporals i, en conseqüència, creant un desajust de les cadenes musculars.

En la majoria dels casos, el principal motiu de consulta dels pacients són les algies que produeixen aquestes adaptacions.

És tasca del posturòleg  avaluar-los, a fi de detectar possibles irregularitats i poder determinar un pla de tractament adequat per a cada pacient. Per això treballem de manera coordinada diferents professionals de la salut com  odontòlegs, optometristes, podòlegs, fisioterapeutes i osteòpates, entre d’altres.

Posturopodia  i Biomecànica

La posturopodia és l’especialització dins la posturologia que està dirigida a prevenir i tractar els trastorns funcionals de la postura des del peu, a través de plantilles i/o teràpia manual informacional d’aquest.

El podòleg és l’especialista sanitari encarregat d’estudiar aquests trastorns funcionals posturals i, també, el comportament del peu en estàtica i dinàmica per a avaluar els problemes d’origen mecànic.

Per avaluar quin tipus de tractament és el més adequat per a cada pacient, es realitza un estudi complet postural i biomecànic mitjançant diferents tests corporals. De  manera complementària, a L’HOsteo disposem també d’una plataforma estabilomètrica que ens proporciona informació complementària més precisa sobre com es distribueixen les pressions entre tots dos peus.

Si és necessari, es realitzaran unes plantilles personalitzades per a crear un estímul permanent i inconscient des dels peus, d’acord amb el treball del terapeuta manual, amb la intenció de re gravar la informació que  rebem des de la base i canviar la nostra pulsació, evitant així possibles lesions.

D’altra banda, quan el problema compromet només la part estructural i mecànica, el tipus de tractament va dirigit a descarregar, compensar i/o acomodar el peu.

Podologia Pediàtrica

Les revisions podològiques en nenes i nens són recomanades a partir dels 3 anys. Els petits de la casa estan en constant creixement i una bona integració del peu amb el seu sistema corporal és fonamental per al seu bon desenvolupament psicomotriu.

Aconsellem visites de seguiment anuals per poder detectar i prevenir signes i símptomes comuns de creixement com:

  • Peu pla o valc
  • Genu, valc o encallo (genolls en creu o parèntesi)
  • Malaltia de Sever
  • Dolores de creixement

Si el nen/a corre d’una manera estranya, camina de puntetes, camina amb els peus cap a dintre, és poc hàbil i li costa coordinar, ensopega amb facilitat, la seva postura és poc harmònica o rebutja l’activitat física… recomanem visitar-nos per a poder actuar de manera precoç.

Podòloga especialitzada en posturologia clínica i Psicoteràpia corporal

Desconceptualitzar-se per a ajudar el pacient a mostrar-se com és, desfent les fronteres.

Podòloga especialitzada en Posturologia, Psicoterapia, PNS i Podologia Esportiva.

Conectar amb les necessitats dels pacient, per proporcionar les bases d'equilibri en cos, ment i ànima.