Obrim de dilluns a divendres 9:00 - 20:00
Truca’ns o escriu-nos al WhatsApp
Si ho prefereixes, escriu-nos un email

Osteopatia ginecològica-obstètrica (embaràs i postpart) a L’Hospitalet de Llobregat

Reserva la teva cita per telèfon

Truca’ns o escriu-nos al WhatsApp per a reservar la teva cita a L’HOsteo.

Vine a conèixer el nostre centre

Estem al centre de L’Hospitalet de Llobregat, ens trobaràs al C/ Provença, 55 (local cantoner).

Horari d’atenció als pacients

Obrim de dilluns a divendres, en horari de 9.00h a 20.00h. Només atenem amb cita prèvia.

A qui va adreçat?

Dones embarassades

Postpart

Menarquia (primera menstruació)

Menopausa

Què podem tractar?

Trastorns Generals:

Disminorrea (dolors menstruals)

Amenorrea (absència de menstruació)

Síndrome premenstrual

Endometriosi

Cistitis

Prolapses genitals

Incontinència

Ptosis viscerals

Congestions vasculars pelvianes

Dolor inguinal

Diastasis

Despareunia (dolor en relacions sexuals)

Problemes d'infertilitat

Vulvodinia

Vulvovestibulitis

Dolores de coxis o coccigodinia

Durant l’embaràs:

Vertígens

Dolores d'esquena

Dolor púbic

Lumbàlgia de l'embaràs

Restrenyiment

Cefalees

Contractures

Enrampades

Inflamació de cames

Posicions inadequades

Ansietat per menjar

Tristesa

Canvis d'humor

Durant el postpart:

Incontinència

Trastorns sòl pelvià

Recuperació post-cesària

Tractament cicatriu

Tristesa i canvis de humor

Som especialistes en osteopatia obstètrica

L’osteopatia aplicada a l’àmbit de la ginecologia és un abordatge terapèutic que pot tractar una gran varietat de disfuncions relacionades amb la dona, ja que per la seva relació amb la resta d’estructures del cos, l’aparell reproductor pot afectar altres sistemes.

L’objectiu de l’osteopatia ginecològica és alleujar o millorar molèsties localitzades a la zona abdominal baixa i pelviana, les relacionades amb el seu sistema reproductor, així com els símptomes de patir alteracions hormonals.

L’ osteopatia ginecològica tracta les estructures i teixits tous del cos per a restablir o equilibrar el funcionament normal del cos de la dona. Especialment clau durant i després de l’embaràs.

Osteopatia i Sòl Pelvià

El sòl pelvià és el conjunt de músculs i lligaments que envolten la cavitat abdominal en la seva part inferior, sostenint tots els òrgans pelvians (bufeta, uretra, recte i úter i vagina en el cas de la dona).

El sòl pelvià té diferents funcions:

  • Subjecció d’òrgans o vísceres com la bufeta i el recte.
  • Permet la micció, la defecació, el coit i el part.
  • Continència urinària i fecal.

Quan els músculs del sòl pelvià estan febles, massa tibants o han sofert alguna lesió (esquinçament, episiotomia) es pot alterar el funcionament dels òrgans pelvians, la qual cosa pot causar pèrdues d’orina, prolapses o problemes durant les relacions sexuals.

El tractament del sòl pelvià consisteix en tècniques manuals viscerals i/o intracavitàries, exercicis de recuperació múscul visceral de la zona pelviana i abdominal així com hipopressius i reforç muscular.

Osteopatia Obstètrica

Durant l’embaràs, la dona pateix la major transformació postural de la seva vida.

Es produeixen canvis anatòmics, fisiològics i emocionals afectant atològicament  al sistema corporal de la mare a causa dels canvis hormonals.

L’Objectiu principal de l’osteopatia Obstètrica és assegurar el major confort de la mare i del fetus al llarg de l’embaràs. Això comporta acompanyar els canvis que  pateix el cos de la dona durant la gestació, intentant aconseguir la màxima adaptació d’aquest, disminuint el màxim possible les molèsties que puguin anar sorgint i ajustar la pelvis perquè el crani del bebè no pateixi compressions.

Beneficis de l’ osteopatia per l’embaràs, part o bebé

Donar mobilitat a tots els teixits abdominals, alliberar tots els nexes d’unió entre òrgans i elastificar  els músculs de la paret abdominal perquè el creixement del fetus no produeixi dolors en estirar-se la pell, creant estries a posteriori.

En els primers mesos, alleujar dolors d’esquena a causa del canvi de gravetat i dolors digestius i respiratoris a causa del canvi de grandària de l’úter, produint tensions en els teixits que els uneixen.

Del 3r al 8è mes de gestació, comencen la retenció de líquids, els problemes de circulació i les enrampades a les cames. Per això, l’osteopatia serveix de gran ajuda per alleujar tensions en el sistema limfàtic i vascular per al seu correcte funcionament.

A partir del 8è mes, les funcions corporals s’estabilitzen, però és el moment de major creixement del bebè. Per això hem d’assegurar una bona mobilitat de la pelvis, perquè el bebè s’acobli, pateixi menys tensions i el moment del part sigui menys traumàtic.

En el Post Part, l’osteopatia serveix per a equilibrar la pelvis i pubis a causa de l’eixamplament derivat del naixement del bebè. És una nova transformació en el cos de la mare que s’ha d’equilibrar perquè no pateixi futures patologies.

Fisioterapeuta, Osteòpata D.O, Biodinàmica i Posturologia

El cos té memòria, tots els sistemes estan relacionats, la teràpia manual ajuda a trobar la salut.